BEELDHOUWEN IN FRANKRIJK

Maison L'Hirondelle 

HELAAS IS ER DIT JAAR GEEN BEELDHOUWEN IN FRANKRIJK

BEELDHOUWVAKANTIE IN DE BOURGOGNE 

Docent: Mirjam Jansen

Kijken naar de steen, denken aan de vorm. Of met een drankje wat wegdromen. De rust van een prachtige omgeving op het Franse platteland en alleen het beeld is wat telt. Beeldhouwen in steen heeft een lange traditie. Van de Venus van Willendorf tot aan de denker van Rodin. Deze vorm van kunstbeoefening blijft tot op heden een belangrijke rol spelen. Je werkt door het materiaal te verwijderen in tegenstelling tot een plastiek waarbij je het beeld opbouwt. Door weg te halen ontstaat het het beeld. Beeldhouwen in steen kan zowel met abstracte als met natuurlijke vormen. De steen heeft al een vorm en om het beeld eruit te halen laat je je leiden door je inspiratie.

 

 

We werken in de tuin waar overal fijne plekken zijn: in de zon, de schaduw, onder een afdak of in het atelier. Iedereen wordt individueel op zijn/haar niveau begeleid. En heb je zin om een dag te luieren of de omgeving te verkennen ? Dat kan, want donderdag is er een rustdag. Natuurlijk kun je deze dag ook gewoon zelfstandig doorwerken.

Materiaal Er wordt gewerkt met serpentijn, albast, Braziliaanse speksteen en plaatselijk gedolven kalksteen. Allemaal makkelijk te bewerken steensoorten.

Tijden 's ochtends van 9.00 tot 12.00 uur en 's middags van 13.00 tot 16.00 uur inclusiefpauzes. Donderdag rustdag.

Heb je zin om mee te doen, meld je dan HIER aan.